JOUW BABY OP EEN REUZENWATERLELIE

Elk jaar is Kid You Not de fotograaf van dienst in de plantentuin van Meise voor de babysessies op een waterlelie.

Op korte tijd maken we een volledige minisessie van jouw zoon/dochter op de waterlelie vanuit enkele standpunten gefotografeerd, samen met enkele gezinsfoto’s aan de rand van het water.

FAQ

Benodigdheden

Algemene voorwaarden

De prijs (2023)

Privacy

Bezorgdheden?

Wat moeten we meebrengen?

Breng zeker een dekentje mee voor op de lelie. Verder alle klassieke benodigdheden voor een daguitstap met een baby. Het is 10 minuten wandelen vanaf de parking, en in de serre kan het 10 tot wel 20 minuten wachten zijn tot het jouw beurt is. Een tropische serre. Voorzie dus voldoende water. Er is uiteraard een verzorgingstafel voorzien voor een pamperwissel, en ook een microgolf voor een warme papfles te maken.

Over het dekentje

Zoals je ziet op de foto is er altijd een U-vormig kussen op de lelie. Dit is nodig voor de tuiniers om je baby in een mooie positie te leggen, een beetje omhoog en op de zij zodat hij/zij mooi in beeld komt van aan de zijlijn gefotografeerd. Het is tevens ook voor de veiligheid, indien je baby al kan zitten, dan kan deze zeker ook al goed kruipen, en met dit kussen is er een natuurlijke barrière. Het dekentje geeft een persoonlijke touch, en bedekt het kussen. Er is geen "beste" kleur voor het dekentje, maar puur visueel vind ik het beter als het dekentje niet exact hetzelfde kleur heeft als de kledij (liever geen wit op wit), en voor kleuren liefst zachte (aarde)kleuren. (terracotta is veel mooier dan fluorood)

En de kledij?

Op zich alle artistieke vrijheid aan de ouders. Kies gerust iets dat jouw zoontje of dochtertje typeert. Iets in het haar of op het hoofd kan. Wel is het zo dat de schoenen uit moeten voor op het blad om deze niet te beschadigen. Alles uit? Dat mag ook. We hebben reeds ouders gehad die ervoor kozen hun kindje in pamper of helemaal bloot te laten fotograferen en met een erg mooi resultaat.

Tot welke leeftijd?

Enkel voor baby’s tot 12 maanden, de leeftijd van 12 maanden moet je uiteraard berekenen tot op de dag van de fotoshoot zelf en niet op het moment dat je een ticket aankoopt.

Met twee?

Enkel voor tweelingen wordt er een uitzondering gemaakt voor een foto met 2 op de waterlelie. Voor neefjes/nichten/... wordt er geen uitzondering gemaakt. Er zijn namelijk 2 tuiniers nodig voor een tweeling te plaatsen dus indien dit niet in de reservatie verwerkt zit kan het praktisch ook niet.

Met drie?

Wat natuurlijk wel kan is een familiefoto! Deze wordt genomen na de sessie op de waterlelie. Aan de rand van het water en met de lelies op de achtergrond wat ook een prachtig resultaat geeft. Dit is mogelijk voor ouders, grootouders, ooms, tantes, peters en meters, neefjes én nichtjes.

Prijs van het ticket

50€ is de prijs voor deelname (40€ voor houders van een Vriendenkaart) Hierin zit de fotoshoot, de toegang voor 2 volwassenen (+ baby en broers en zussen) en een korting van 10€ op de aankoop van fotoprints via de website van Kid You Not.

Wat kan je kopen met 10€?

Voor een digitale versie, daar is de eerste foto 10€. (dus je zou kunnen stellen dat 1 digitale foto inbegrepen is)
Vanaf de vierde digitale foto is het 9 euro per stuk en vanaf de negende 7 euro. Er is een plafondbedrag van 75€ voor alle foto’s. (Min 10€ korting = 65€) Je kan ook meteen voor een tastbaar fotoproduct gaan, afdrukken starten vanaf 8 euro voor een 13x18cm formaat. Foto op canvas, aluminium, acryl, wenskaarten, kalenders en sleutelhangers horen bij de waaier aan mogelijkheden.

Wat is het resultaat van de shoot?

Een typische fotosessie eindigt rond 50 afgewerkte beelden. met een combinatie van totaalfoto's op de lelie, close-ups, en familiefoto's. Enkele foto's zullen als duplicaat in zwart wit zijn toegevoegd. Alle foto's zijn van opname in erg hoge resolutie, worden professioneel nabewerkt en afgeleverd via een online galerij. Alle drukwerk wordt geleverd door een hoge resolutie printer om elk detail weer te geven.

Resolutie

Digitale foto's worden standaard verkocht in HD resolutie, deze is 2400 pixels aan de langste zijde, deze is geschikt voor alle online gebruik en laat u toe zelf te vergroten tot A4 formaat.

Hoe krijgen we de foto's te zien?

Voor het verzenden van de foto's zal je e-mailadres nodig zijn. Hiervoor zal je na de inschrijving nog even jouw akkoord moeten geven, opdat de plantentuin je gegevens mag doorgeven aan Kid You Not.

Wie kan mijn foto's zien?

Via een volgnummer die je zal ontvangen bij het binnenkomen in het plantenpaleis worden de foto's bij opname gekoppeld aan jouw e-mailadres. Je zal dus na afwerking een mailtje ontvangen met een URL naar een privé website/galerij met enkel de foto's van jouw zoon/dochter. Je kan deze link daarna zelf nog delen met vrienden en familie die je toegang wil geven.

Hoe lang worden mijn foto's bewaard?

Je online galerij kan je 24/7 heel het jaar lang raadplegen voor minimum 1 jaar. De foto's worden nadien tot maximaal 5 jaar bewaard, zonder garantie.

Wat is de ideale leeftijd?

Er is geen ideale leeftijd, de foto's zijn mooi op elk moment. Voor de allerkleinsten is de mooiste pose op zijn/haar zij. Een beetje ouder proberen we het ook met een foto op de buik, over het kussen. Dit kan enkel indien je kindje het hoofd al kan rechthouden, wat we dus bij twijfel eerst vragen. En voor de grootsten maken we een foto zittend op het blad.

Wat als mijn kindje huilt?

Er zijn veel factoren die ervoor kunnen zorgen dat je kind huilt. Het is een tropische serre, waarin je even zal moeten wachten voor het je beurt is. Kijk ook zeker naar de timing van de babyvoeding zodat je kindje net geen honger heeft.
Eens je kind op het blad is probeer ik in de eerste seconden enkele foto's te maken voor de zekerheid.
Pro tip: Hou rekening met het karakter van je baby. Is deze erg aanhankelijk(of in een aanhankelijke fase) dan is het niet aangeraden om van aan de zijlijn te roepen. Zo lok je net een huilbui uit.

Mogen we later opnieuw proberen als het niet lukt?

Als je baby weent, of op gelijk welke andere manier aangeeft die hij/zij het écht niet wilt. Dan is het jammer genoeg gedaan. We hebben in het verleden al een tweede poging toegestaan, met als resultaat dat het 99% van de keren weer niet lukt. Het zorgt voor een langere wachttijd voor de families die volgen, en een huilende baby zorgt voor drukte en lawaai met als resultaat: meer huilende baby's.

Wat als ik geen mooie foto heb?

De bedoeling van de waterleliefotografie gaat over meer dan enkel een foto. Het is een daguitstap met het gezin, en een unieke beleving om mee te maken. Het allerbelangrijkste is dat je kindje het naar zijn zin heeft. Als het niet lukt om een foto te maken op het blad, dan is er nog steeds een familiefoto nadien die je kan maken. Met wat buikgekriebel in de armen van mama of papa komt er zo wel een glimlachje tevoorschijn en heb je alsnog een mooie foto met de reuzenlelies in de victoriaserre als decor.